izardhoyer-logga-2

Inredare Göteborg

Stylist Göteborg

Homestyling Göteborg

Homestaging Göteborg

• Grundläggare: Sofie Izard Höyer
• Kontakt: sofie@izardhoyer.com

Instagram
Storgatan 35, 411 38 Göteborg +46(0)76 189 91 24

INREDARE & STYLIST GÖTEBORG ➜ HOMESTAGING / HOMESTYLING GÖTEBORG

blog-head

Tapeter & Texil

engelska-tapetmagasinet-partners

7 snabba med Engelska Tapetmagasinet

Hur tänker man kring tapeter & textil?

Visst är det häftigt med alla dessa otroligt vackra tapeter och alla fina tyger i olika kulörer och material. Vilket utbud det finns! Hur tänker ni där ute när ni gör era val? Väljer ni material först och färg sedan? kollar ni ut tapeter innan val av gardiner? Köper ni ny soffa för att ni tapetserar om?

 

Frågorna är många och själv har jag inte ställts personligen inför de valen än, med just tapeter. Att hjälpa andra att ta fram förslag på både tapeter och tyger är betydligt enklare än att göra det till sig själv, tycker jag. Kanske för att jag inte riktigt får den tiden att göra det ¨på riktigt¨ och göra klart alla rum precis så som vi vill ha dem. Men också för att jag tror att jag är en ¨färgmänniska¨ och har inte gett mig in i tapetvärlden alls där hemma, förutom en tapet som jag tvunget ville sätta upp i barnens rum.

Det slutade med att jag tapetserade en del av rummen för jag kunde inte tapetsera hörnen. Det blev knöligt och superdåligt så jag struntade i hörnen helt enkelt. Och givetvis envisades jag med att utföra det själv så man kan det i framtiden och slipper be om hjälp. Gäller ju att man är händig när man vill göra om ofta. Speciellt när infallen gärna kommer runt 23 på kvällen!

Gardiner?

Det är samma sak med gardiner. Vi har inte lagt någon tid på att bestämma vilka gardiner vi ska ha i vardagsrummet. Från början ville vi inte ha några alls för att vi har så höga och fina fönster men nu har vuxit mer och mer in i tanken att de ska upp gardiner här hemma. Gärna tunga, för långa och rejäla..

 

Jag blev såklart nyfiken på hur många resonerar kring ämnet och kontaktade inredaren Josefine Sandersson på Engelska Tapetmagasinet här i Göteborg för att reda ut svaren.

Josefine svarar,

 

Vilken är er primära målgrupp?

Josefine: Den är väldigt bred. Vi har många kunder som var med sina föräldrar i butiken som barn och så kommer de själva tillbaka hit och handlar i vuxen ålder. Det är väldigt roligt att höra alla historier om hur exempelvis deras farmor köpte en tapet då som nu har blivit populär igen. Annars är det allt ifrån studenter och upp i åldrarna. Vårt breda utbud gör att alla kan hitta något som passar.

 

Vet kunden redan vad de vill ha när de kommer in i butiken eller väljer de oftast er expertis kring det?

Josefine: Några kunder vet precis vad de vill ha men de flesta vill ha hjälp att hitta rätt. Några kunder vet bara vad de absolut INTE vill ha. Vi utgår ifrån det de vet och tar fram olika förslag beroende på vad de vill ha för känsla och stil i rummet. Ibland hittar man rätt direkt och till andra får man leta lite längre, men tillslut brukar vi hittar vi något som känns helt rätt.

 

Om man ska tapetsera tex ett vardagsrum. Väljer kunden tapet efter befintligt möblemang eller hur resonerar man där?

Josefine: Vi brukar utgå ifrån vilka möbler och färger som finns i rummet och välja en tapet som binder ihop det på ett snyggt sätt. Man kan blanda fler färger och mönster än de flesta tror. Och ska man tapetsera flera rum så hittar vi tapeter som passar ihop, så att man håller ”en röd tråd”. Det är ofta det kunden vill ha hjälp med, att knyta ihop det på ett snyggt sätt.

 

Ni som har så stort utbud på textiler och då bland annat tyger till gardiner. Tänker kunden att de behöver nya gardiner när de byter tapeter på väggarna eller hur kan funderingarna kring det låta?

Josefine: Nej det tycker jag inte. Däremot blir många inspirerade att köpa gardiner när de kommer in i butiken och det är väldigt roligt att få ta fram olika förslag som kan passa ihop med färgen eller tapeterna.

 

Ser ni i butiken ett ¨mönster¨ på vad kunden ofta söker för tapet? Eller är, förstå mig rätt, varje kund unik? Mönstrigt, randigt, rutigt eller prickigt? Vad är vanligast, att följa trender eller hålla sig till det klassiska?

Josefine: Många följer med trenderna och det är kanske svårt att inte göra det. William Morris har varit väldigt ”inne” nu till exempel och det märks ju självklart då de tapeterna och tygerna syns mycket i flödet i sociala medier. Några av våra kunder efterfrågar något som absolut inte är inne just nu utan något klassiskt.  Men en rand eller ruta är alltid snyggt och är väldigt bra att använda om man sätter ihop tapeter till flera rum där alla ska passa ihop, mönstermässigt och stilmässigt. En klassisk rand kan aldrig bli fel!

 

Ni gör även inredningsuppdrag, hur går det till?

Josefine: Precis, vi inreder både privata och offentliga miljöer. Eftersom vi har hela utbudet av tapeter, färg, tyger, mattor och solskydd i butiken så brukar vi alltid börja med ett möte i här. Vi går igenom kundens prospekt, ritningar eller inspirationsbilder, vad man nu har, och pratar igenom vad kunden är ute efter. Sen börjar vi grotta ner oss i olika mönster och färgkombinationer och tar fram lite olika förslag. Därefter bokar vi in ett besök hemma hos kunden då vi tar mått för olika gardinlösningar och solskydd. Det är väldigt inspirerande att få komma hem till kunden, det blir så personligt! Så kom bara in till oss i butiken så ska vi ta fram något snyggt till dig!

 

Slutligen, hur ofta tapetserar du själv om hemma? =)

Josefine: Just nu är jag inne i en färgperiod så jag har målat mitt hem i olika mörka gråa och blå toner från Little Greene och Farrow and Ball.

 

Stort tack Josefine!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.