izardhoyer-logga-2

Inredare Göteborg

Stylist Göteborg

Homestyling Göteborg

Homestaging Göteborg

• Grundläggare: Sofie Izard Höyer
• Kontakt: sofie@izardhoyer.com

Instagram
Storgatan 35, 411 38 Göteborg +46(0)76 189 91 24

INREDARE & STYLIST GÖTEBORG ➜ HOMESTAGING / HOMESTYLING GÖTEBORG

blog-head

En skärgårdsdröm

jennie-reportage-18

En skärgårdsdröm

Reportage Från Gåsö

När jag stiger av båten, till bryggan på ön där huset med extra allt ligger och ser vad Jennie och hennes härliga familj har skapat tillsammans känner man snabbt av det stora intresset för arkitektur, inredning och utveckling som finns hos denna kreativa familj. Det har renoverats, byggts till, förändrats och håller fortfarande på att utvecklas (kanske inte lika blixtsnabbt som Jennie önskar 🙂

En skärgårdsdröm

Jennie är en person som kan få vem som helst att bli på gott humör, hon har ständigt nya fascinerande ideér och är en do:er långt över fantasigränsen. Det är inte konstigt att det känns som man själv bott där i flera år när man endast varit där över en helg, så trivsamt, familjärt och magiskt på så många olika sätt.

jennie-reportage-10

Soluppgång

Jag vaknar upp på morgonen och ser soluppgången precis utanför fönstret, funderar på om jag ska gå ner till bryggan med en kopp kaffe eller somna om en stund. Valet är ganska enkelt, för mig som bara är där och hälsar på iallafall. Klockan är 05:10 och jag kan inte komma ihåg när jag var uppe så tidigt sist. Morgonsolen och lugnet här är fantastiskt! Jennie och hennes familj bor även i en sekelskifteslägenhet i centrala Stockholm.

jennie-reportage-13

Jag kan skvallra om att det är lika snyggt där! För att nämna ett exempel. Vardagsrummet har en crazy cool rosaspräcklig tapet, det långa matsalsbordet pryds av Hans J Wegners Y-stolar i valnöt. En soffa från Josef Frank med tyget Teheran matchat med soffbordet ¨Coffee Table¨ från Vitra, och fåtöljer även dem från Hans J Wegner men i modellen ¨Shell Chair¨ i valnöt med turkos klädsel. Där snackar vi möbler och inredning valda av så mycket kärlek! Visst vill man se mer!

jennie-reportage-21

10 Snabba Frågor Med Jennie, Enjoy…

1.Vad skulle du säga att du har för inredningsstil?
J: Jag anpassar stilen utifrån miljön vilken typ av arkitektur huset eller lägenheten har. Jag måste alltid ha en inredning som följer en linje genom hela huset. En helhet i inredningen.

2. Har du samma stil i er lägenhet som i sommarhuset?
J: Nej inte alls, då lägenheten i stan är mitt i centrala Stockholm och sommarhuset i stockholms skärgård, miljöerna skiljer sig avsevärt samt även arkitekturen även om båda huset är från början av 1900 talet.

3. Vilken är din favorit designer?
J: Vet du, jag har ingen favorit, det beror helt på stilen och i vilket kontext.


4. Ni har mycket mönster på era tapeter, varför valde ni just dem och inte enfärgade?

J: Jag ville skapa en varmare känsla och tapeter i skärgårdshuset gav en känsla av romantik och färger och mönster blir man glad av.


5. Har din man lika stort inrednings intresse som du?

J: Faktiskt är det något vi delar, kanske inte så mycket inredning men definitivt att rita hus, bygga om, förbättra och planritning.


6. Vilken är din favoritmöbel?

J: Jag är en livsnjutare och älskar att slappa när jag inte jobbar och har tid över…så då måste jag nog säga sängen. Jag är nog en person som fastnar mer för konst, så har favoritverk snarare än favorit möbel.

7. En fördel med att har sommarhus på en ö?
J: Oj det är enormt rofyllt, man kommer så nära naturen och vattnet. Framförallt så känner man hur man lämnar alla måsten på andra sidan land, så fort man hoppar i båten.

8. En nackdel med att ha sommarhus på en ö?
J: Det blir en del kånkade, men med digitaliseringen försvinner det mer och mer. Vi beställer numera alla matinköp på nätet och tar båten och plockar upp på fastlandet.

9. Vilket rum är svårast att ¨få till¨?
J: Efter att vi byggde om och förändrade planritningen blev alla rummen lätta att inreda. Men då båda badrummen är platsbyggda med mycket vinklar och vrår så måste jag säga badrummet på ovanvåningen.

10. Om du skulle ge ett enda inredningstips, vad skulle det vara då?
J: Tänk igenom helheten, hur man ska må och känna sig i olika rum och hur de samverkar. Fundera igenom om du ska ha tapeter eller ej och i så fall i vilka rum. Tapeter överallt kan bli lite väl mycket. I de rum du väljer färg och kulörer, kan textilier bli extra viktigt. Välj textilier, taper, färger osv som passar in i helhet och ev till de favoritmöbler som du älskar.

jennie-reportage-36
Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.