izardhoyer-logga-2

Inredare Göteborg

Stylist Göteborg

Homestyling Göteborg

Homestaging Göteborg

• Grundläggare: Sofie Izard Höyer
• Kontakt: sofie@izardhoyer.com

Instagram
Storgatan 35, 411 38 Göteborg +46(0)76 189 91 24

INREDARE & STYLIST GÖTEBORG ➜ HOMESTAGING / HOMESTYLING GÖTEBORG

partner banner

Glögg favoriter

Glöggmugg 17

Favoritkopparna

Sandra & Sofie listar 8 st favorit muggar/koppar som vi gärna dricker glögg ur!

 

Snart är det första advent och vi börjar att längta efter den varma glöggen och raggstrumporna, brasan som värmer och få göra det extra mysigt hemma. I all denna längtan kom vi att tänka på glöggkoppar och att det skiljer sig otroligt mellan både design och pris.

Har ni några favoritmuggar som ni gärna dricker glögg ur? Spelar det någon roll om det är glöggmuggar eller kan det vara vanliga kaffemuggar eller kaffekoppar? Eller dricker du ur temuggar, espressomuggar?

Vissa dricker gärna ur glas, kopp som mugg. Vissa har separata glöggmuggar som de endast tar fram just vid första advent och behåller framme tills man inte dricker mer glögg för året. Endel vill ha någon form av julmönster, en röd tomte eller några guldiga stjärnor på sina muggar och andra föredrar helfärgade.

Sen har vi det där med tillbehören. Ska det vara russin och mandel? Bara russin eller bara mandel? Russin och hackad mandel?

Vi är ganska överens om att det inte spelar så stor roll för oss vilka muggar eller koppar vi dricker glöggen ur, så länge det inte är glas. Både jag och Sandra har en viss mugghysteri och hade nog kunnat shoppa muggar varje vecka om vi hade tyckt det var lämpligt. Så i år dricker vi glögg ur de muggarna eller kopparna vi har hemma. Jag (Sofie) skippar gärna russinen och håller mig endast till hackad mandel. Sandra däremot vill gärna både ha russin och mandel i sin glögg. Om vi däremot hade behövt nya muggar/koppar hemma så hade vi garanterat valt någon av dessa vi listat nedan.

 

Junto

Det här godingarna hade vi gärna druckit både kaffe, te och glögg ur. Älsk på färgen!

Junto Espressokopp ➤

Milla Keramik

En stor favorit! Har ni sett hennes muggar? Om inte så är det hög tid att göra det.

Glöggmugg från Milla Keramik ➤

Kyoto Striped Mug

Magiskt fina med sina japanska influenser. Den hade vi inte bara druckit glögg ur. Hade nog kunnat bli en och annan espresso i den året runt.

Kyoto Striped mug ➤

Sabi Mug

Dessa handgjorda muggar drejas för hand i Västergårdens verkstad i fiskhamnen i Göteborg. Ni hör ju själva! De gjorde ett samarbete med Artilleriet och vips så hade de en perfekt mugg för alla ändamål. Vi kan tänka oss glöggen i dessa i år, om Artilleriet bjuder in oss på glöggmingel annars får de vänta ett tag till. Men snygga är de!

Sabi Mug ➤

Terres de rêves

Den talar för sig själv! En sådan kopp man vill sätta fram på sin linneduk ihop med en vas med något juligt lingonris i och bara låta stå där. Knappt att vi vill dricka ur den men absolut, glöggen funkar. Det gör i och för sig espresson också. Vi gillar den skarpt!

Terres de rêves ➤

Broste Copenhagen

En favorit, som redan står på hyllan hos mig (Sofie) och dem dricks det både kaffe, espresso och mango proviva ur. Barnen tar dem ibland och det kan hända att det druckits oboy ur dem också. Vi kommer garanterat att dricka glögg ur dem i år, igen.

Nordic Sand mugg från Broste Copenhagen ➤

AIDA

En dansk favorit som kommer i flera olika nordiska nyanser. Den känns så lyxig att dricka ur på något sätt. Och eftersom det är lite större så kan man ju när glöggperioden är över göra sig en god latte i den om man skulle vilja. Helt klart en mugg på önskelistan för oss.

AIDA mugg ➤

Jade kopp med fat från By On

Ett oemotståndligt vackert par, som det står i produktinformationen, och vi håller med. Vi har gått och burit på dessa koppar ett ex antal gånger. Vi har fått lägga band på oss ett ex antal gånger också för att inte få med oss ett tjog hem. Men dessa vill vi gärna duka med, någon gång..snart..

Jade kopp från BY ON ➤

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.