izardhoyer-logga-2

Inredare Göteborg

Stylist Göteborg

Homestyling Göteborg

Homestaging Göteborg

• Grundläggare: Sofie Izard Höyer
• Kontakt: sofie@izardhoyer.com

Instagram
Storgatan 35, 411 38 Göteborg +46(0)76 189 91 24

INREDARE & STYLIST GÖTEBORG ➜ HOMESTAGING / HOMESTYLING GÖTEBORG

blog-head

Livspussel

izardhoyer-inspiration-55

Livspussel

Hur får vi ihop livet?

Jag får så många frågor varje vecka om hur jag får ihop mitt liv utan att stressa ihjäl mig. Faktum är att jag också stressar ibland och det är inte alltid jag heller får ihop pusslandet. Men oftast så går det, vi har ett sätt som fungerar bra för just oss. Många kanske kommer tycka att det låter för bra men en viktig punkt för oss är att fokusera på de positiva sakerna. Vi lägger inte så mycket tid på de mindre bra sakerna. En annan superviktig faktor är att man kan prata med varandra (hur kan tankeöverföring inte fungera 2019?) Då löser man en vardag på bästa sätt anser vi.

Jag har levt själv med Mira och Siri i många år. Jag och deras pappa Markku & hans sambo Elin har barnen varannan vecka. Många gånger går pusslet ihop tack vare att vi har en så bra relation och hjälper varandra mycket. Vi byter på fredagar. Anledningen till det är att vi tycker att det är mysigare att börja veckan lugnt och stillsamt(?) med en härlig helg framför oss istället för att vi ska vara lite sega och starta veckan med läxor mm. Då kan jag & barnen planera veckan ihop på söndagen.

 

Olika perspektiv på livet

Faktum är det att jag har sen jag föddes alltid valt det roliga före det mindre roliga. Är det något kul som händer så är jag garanterat där. Mamma hade det tufft många gånger med mig. Speciellt under tonårstiden. Var det något jag ville göra så gjorde jag det, oavsett om jag fick eller inte. Ville jag lära mig något så gjorde jag det, även om det krävdes noll sömn i två dygn.

 

Ränderna går aldrig ur. Jag är fortfarande likadan. Finns det något roligare än nya upplevelser? Eller känslan när man lärt sig något nytt? Ni kan ju tänka er känslan att ha startat ett eget företag då, ständigt ny kunskap och nya upplevelser. Och idéerna ska vi inte ens prata om.

 

Prioriterar träning

Vi har mycket aktiviteter och tränar en hel del hela familjen. Det är därifrån vi får all energi. ¨Hinner inte träna¨ finns inte i vårt liv. Mira snart 13 år har basket 2-3 ggr i veckan och sedan match på helgen. Hon är så pass stor så hon tar sig till träningarna själv och vet vad hon behöver äta och göra innan för att orka träna. Hon tar mycket eget ansvar för sin träning och älskar verkligen sin basket.

Tidigare spelade hon även fotboll och dessförinnan tennis. Ju äldre de blir desto mer lutar det åt att bara hålla på med en sport (tycker vi). Både för hur hårt man vill satsa, tidsmässigt och för att inte träna för mycket. Mira har länge velat dansa så nu går hon även på dans en dag i veckan, mest på skoj och för att hon tycker det är roligt.

 

Siri går på fotboll 2 dagar i veckan och ibland match eller cup på helgen. Hon dansar även hon en dag i veckan. Hon är snart 10 år och hade kunnat ta sig träningen själv om det låg i stan men fotbollen ligger en bit utanför och vi känner inte riktigt att vi vill släppa henne hela vägen dit än.

Siris 3 kompisar spelar också fotboll och där turas vi föräldrar om att köra. Siri gick även på cheerleading tidigare men valde att sluta då det krockade med andra träningstider på fotbollen. Egentligen har hon en enorm talang i musik (som sin pappa) men hon är inte medveten om det än =)

 

Jag och Markku har valt att dela på deras sporter för att även själva hinna med att träna. Jag engagerar mig i Miras basket och tränar dem i fys en dag i veckan och hjälper till att träna dem då det behövs. Där får även jag in ett träningspass då jag själv deltar på fysen. Sen går jag alltid på hennes matcher och sitter i sekretariatet på match.

Markku är tränare för Siris fotbollslag och hänger med på hennes träningar och match.

Givetvis kör jag till fotbollen och kollar Siris träningar och matcher ibland och Markku detsamma med Mira. Men detta funkar bra för oss för tillfället.

 

Jag själv springer för tillfället nästan varje dag. Det brukar jag inte göra men jag testar mig själv lite. Jag är ingen löpare men önskar att jag var. Egentligen springer jag för att bli mer uthållig när jag spelar tennis men även för att jag mår så otroligt bra av att springa. Tennis spelar jag en hel del. Tidigare red jag även två dagar i veckan och det saknar jag massor men det blir för långt att köra. Vintertid åker vi mer än gärna skidor. Därav vårt samarbete med K2. Jag och en kompis Frida har pratat om att börja på jazz. Det hade SÅ varit kul så kanske nästa termin.

 

Hur ser en dag ut?

När vi jobbat och är klar med skola och träningar så är det dags för middag. Medans jag eller Mira lagar middag så gör Siri läxan. Mira har oftast gjort sin direkt efter skolan. Hon läser tre språk och har mycket läxor så det lönar sig för henne att vara strukturerad. Siri vill gärna ¨chilla¨ lite när hon kommer hem från skolan. Så hon gör helst läxan på kvällen.

Det är här det kan dra ut på tiden emellanåt. Att vi äter cirka 19-19:30 på kvällen. Sent kan tyckas men det är då träningarna är slut. Sen är det dusch, mys och natti natti cirka 21:00-21:30

 

Ja & Nej sägare

Vi hjälps åt mycket hemma och barnen hjälper till mycket. Säger barnen nej så säger jag också nej. Säger barnen ja så säger jag också ja.

Hjälper vi varandra så finns det mer tid för kul. Enkel ekvation!

Jobbar jag och är iväg en hel dag och barnen kommer på att de vill gå på stan, åka till bounce eller annat och jag hade planerat att städa och laga middag när jag kommer hem så är det inte så mycket att dalta om. Då får de städa och förbereda maten innan jag kommer hem annars hinner vi inte göra det som de önskar.

Som sagt så hör det till att jag gillar att hitta på saker lika mycket som barnen gör. Så därför blir det extra svårt för mig att säga nej till roliga saker =) Är vi hemma alla tre och kommer på något kul att göra så kan det mycket väl bli så att vi struntar i alla måsten och istället gör det roliga först. Inte alltid så genomtänkt men att vara spontana är en stor del av våra liv hehe!

Varannan vecka livet

När tjejerna är hos Markku & Elin passar jag på att jobba med uppdragen nere i Båstad, Torekov och Småland. Mamma bor i Torekov så på så sätt får jag även träffa henne. Jag älskar att vara där nere och kopplar av fullständigt när jag kommer hem dit. Att få springa eller ta långa promenader vid havet är något jag önskar jag kunde göra oftare. Vilket lugn.

 

Syrran och en av mina närmsta vänner Reka bor nere i Småland så dem träffar jag samtidigt när jag jobbar där nere. Och nu har även syrran börjar jobba i bolaget. Hon stylar med mig där nere och kommer hjälpa till med det administrativa.

 

Pappa bor i Danmark (Jylland) så när vi åker dit så är det lite som en dröm varje gång då jag älskar dansk inredning. Arkitekturen i vissa delar av Danmark går knappt att beskriva. Danskarnas självklarhet till snygg inredning. De ger bort en Y-stol till grannen när de tröttnat eller en Verner Panton lampa som de ändå tänkte slänga på tippen. Känslorna blir så splittrade på något vis när jag kommer dit. Jag älskar det lika mycket som jag blir förbannad.

Jobbar med sin dröm

Man får inte glömma att jag jobbar med mitt största intresse. Jag kan styra mina dagar nästan precis som jag vill. Jag jobbar otroligt mycket och ibland på tider som jag absolut inte borde göra. När barnen har lagt sig på kvällen så kan jag sitta långt in på natten och göra klart ett uppdrag. Så kan man leva ett tag om man samtidigt unnar sig att göra så mycket roliga saker vi gör. Viktigt att få in energi så man har någon att ta av då nätterna kan bli långa. Träning och att ha kul är viktiga faktorer för just mig för att kunna jobba så mycket.

Tips från oss (mig & barnen)

Planering! av veckan (va flexibel ändå för annars blir det en stress om du inte håller schemat)

Träna! Smarta människor tränar (tycker vi) Skyller man på att man inte hinner träna då har man för mycket att göra och då lever man inte sunt ändå och det kommer garanterar inte ta lång tid innan du är både utmattad och har ångest. Så vill du fortsätta jobba mycket och mår bra så träna. Hör av dig om du vill ha hjälp med att komma igång!

Hjälps åt! Med allt! Tex. Låt barnen vara med och tvätta bilen, de kommer garanterat inte sparka på sätet mer. Lär dem baka. Då kan de baka till fotbolls fikat när du jobbar eller tränar. Win-Win!

Ja = Ja & Nej = Nej! Är barnen Ja-sägare så är du det också. Är barnen Nej- sägare så är du det också. (Givetvis kan man inte tacka ja till allt. För det kan hända att barnen har storstädat hela huset tills du kommer hem och sen lägger huvudet på sned och säger att de hade tänkt åka till The Reef i helgen haha!)

Ha kul! Välj dina bråk. Så stor skillnad på att le och att inte le. Man kan givetvis ha dåliga dagar MEN man har oftast någon anledning att vara glad över något. Allt handlar om inställning! (Tycker vi)

Kanske den viktigaste punkten..

Fokusera på de positiva sakerna! Och ägna mindre tankar åt de mindre bra sakerna. MEN har du något som tynger dig, ta tag i det direkt så är du snart dig själv igen=)

 

 

Är man glad träffar man ofta glada människor. Glada människor ser saker på ett positivt sätt. Positiva människor ser möjligheter. Möjligheter ger färdigheter.

 

 

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.