izardhoyer-logga-2

Inredare Göteborg

Stylist Göteborg

Homestyling Göteborg

Homestaging Göteborg

• Grundläggare: Sofie Izard Höyer
• Kontakt: sofie@izardhoyer.com

Instagram
Storgatan 35, 411 38 Göteborg +46(0)76 189 91 24

INREDARE & STYLIST GÖTEBORG ➜ HOMESTAGING / HOMESTYLING GÖTEBORG

blog-head

HEMMA HOS EMELIE

Maximal Minimalism 7

Maximal Minimalism

Reportage Från Lerum

Hon är en av mina närmsta vänner, hon är en kvinna som vet vad hon vill, hon är pedant som ingen annan jag känner och hon är en jäkel på trädgårdsarkitektur! Emelie, hennes man Fredrik och deras två barn bor i ett nybyggt hus i Lerum med en inredningsstil av maximal minimalism. Emelie berättar själv att de finns de som frågar vart de har sina saker.

MAXIMAL MINIMALISM 4

Möjligtvis att ta en sak i taget, men att arbeta med långsamma processer har aldrig varit Emelies filosofi. Har hon bestämt sig för att det ska vara grus i trädgården så är gruset på plats innan helgen så hon kan fixa det så fort hon är ledig. Älskar hennes driv att få saker gjorda!

MAXIMAL MINIMALISM 11

Nääs Fabriker

När jag kommer hem till Emelie så gör hon alltid världens godaste latte till mig och sen pratar vi i mun på varandra i flera timmar. Det är mycket inredningssnack då det är stort intresse hos bägge, men givetvis blir det en hel del annat också. Annars ses vi gärna över en lunch och shopping på Nääs fabriker ihop med våra barn, så mysigt där! Har man inte besökt Nääs fabriker så bör man genast boka in ett besök där.

MAXIMAL MINIMALISM 9

1,5 år har gått sedan Emelie med familj flyttade in i deras nybyggda hus i Lerum. Emelie är uppvuxen i Lerum så det blev ett naturligt val att flytta dit. Innan dess bodde de i en bostadsrätt mitt inne i centrala Göteborg. Kommer så väl ihåg när Emelie berättade att de köpt tomt. Det var liksom från ena dagen till den andra, allt gick väldigt fort. Har knappt fattat det än =)

MAXIMAL MINIMALISM 8

12 Frågor Med Emelie, Enjoy…

1.Vad skulle du säga att du har för inredningsstil?
E: Avskalat/minimalistiskt.
Vi har fått frågan vart vi har våra saker 🙂

2. Hade ni samma stil i er lägenhet i stan?
E: I stan bodde vi i en sekelskiftslägenhet. Vår stil var avskalad redan då men vissa detaljer var i en äldre stil (ex proslinet och spegeldörrarna). Medan nu bor vi i ett nybyggd hus med en rakt igenom modern arkitektur. Och därav har vi tagit bort dom detaljer med äldre stil.

3. Vilken är din favorit designer?
E: Jag har ingen favorit, finns för många.
Men när det kommer till möbler så har vi rätt mycket från Hay.

4. Ni har vitt på väggarna i alla rum, varför inte mönstrade tapeter?
E: Varken jag eller min man Fredrik vill ha tapeter eller annan färg på väggen. Även om jag kan tycka det är supersnyggt hemma hos någon annan. Speciellt när man ser mörkare grå, gröna eller blå färger som det varit mycket det sista. Men vi väljer hellre att sätta form och färg på väggen med konst. Eller med andra inredningsdetaljer i ett rum.

5. Har din man lika stort inrednings intresse som du?
E: Ja! Vi gör inga större inköp innan vi båda är överens men vi tycker nästan alltid samma.


6. Vilken är din favoritmöbel?

E: Oj! Ytterligare en svår fråga. Det här med att bara välja en sak. Alla möbler är inköpta med kärlek och jag älskar dom alla. Men kanske får välja våra stolar från Hay. About a chair. Det är faktiskt det ända som tagit oss väldigt lång tid att hitta något som vi båda ville ha. En matsalsstol inte bara ska vara skitsnygg utan ska vara skön så att man kan ha långa middagsbjudningar utan att få ont. Tog oss fem år att hitta. About a chair fanns inte på marknaden när vi började leta. Men när den kom. Kärlek vid första ögonkastet.

7. En fördel med att bo lite utanför stan?
E: Åhhhh, nu kommer jag låta sååååå gammal och tråkig. Men lugnet! Och att jag har en två balkonger, en takterrass och en trädgård. Finns ju i stan men inte i lika stor grad. Att få sitta på takterrassen och dricka ett glas prosecco en solig dag är magiskt!

8. En nackdel med att bo lite utanför stan?
E: Ja det är så klart att det tar längre till att ta sig hem om man vill hitta på något på stan en kväll. I stan tog vi bara en ”Styr och ställ”-cykel hem och var hemma på några minuter.

9. Vilket rum är svårast att ¨få till¨?
E: Barnens rum. Inte för att det hade varit svårt om jag fått bestämma helt. Men jag tycker att dom ska få vara med och bestämma då det är deras rum. Plus att dom har var sin stor ful TV och det är en pryl som jag avskyr. I vårt vardagsrum har vi en projektor som vi tar fram när vi ska se något. För att slippa TV:n. Vilket gör rummet så mycket finare.

10. Ni har ganska minimalistiskt hemma hos er, hur tänker du när du kommer hem till andra som har massor av prylar och tingeltangel?
E: Jag tycker om flera stilar och önskar ibland att jag hade flera hem så att jag kunde inreda i olika stilar. Jag tycker det är fint hemma hos andra med en massa saker men jag har en släng av städmani och skulle få panik av att ha för mycket hemma. Men den främsta anledningen till vår minimalistiska stil är att det är en stil som både jag och min man älskar. Därav blev den vår!

11. Du har en enorm talang för trädgårdsarkitektur, vart kommer det intresset ifrån?

E:Jag visste inte att jag hade det intresset innan vi flyttade och jag fick min första trädgård. Som jag nämnde innan bor vi i ett nybyggt hus och trädgården var en yta av jord, lera och sten när vi flyttade in. Så vi har fått bygga upp den från grunden.

I mitt yrke arbetar jag med formgivning och privat har jag alltid älskat att inreda men också alltid varit lite besatt av växter. Att skapa en trädgård var inte så annorlunda från det jag gör i arbetet och från att inreda. Man måste se helheten först innan man börjar. Sen är jag uppvuxen med en mamma som la ner sin själ i sin trädgård. Så sitter kanske i generna.

12. Om du skulle ge ett enda inredningstips, vad skulle det vara då?
E: Köp endast saker du själv tycker om och inte för att det är trendigt just nu. Hitta din stil. Däremot tycker jag att om man vill ha en speciell stil men inte ”får till det”. Så ta hjälp av någon som kan. Man mår bra av att ha det fint hemma som man trivs i. I alla fall jag!

MAXIMAL MINIMALISM 13
Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.