Möblera från mitten!


Frigörande känsla av rymd och luftighet

Som inredare ser jag ständigt möjligheter att skapa harmoniska och funktionella utrymmen, och en strategi som verkligen lyfter fram denna konst är att möblera från mitten av rummet. Det är inte bara en estetisk vändning, utan det öppnar upp en helt annan värld av fördelar som kan förvandla ditt hem på ett sätt som du aldrig gjort förr.

Det är många gånger jag ser att alla möbler står utmed väggarna. Tänk dig att istället komma in i ett rum och omedelbart känna en frigörande känsla av rymd och luftighet. Det är precis vad möblering från mitten ger! Genom att undvika det klassiska misstaget att klämma möblerna längs med väggarna, skapar du en dynamisk layout som ger öppenhet och en känsla av flöde. Rummet blir inte bara större visuellt, utan det blir också mer funktionellt.

Utmana idén

Det första steget är att utmana idén om att det centrala utrymmet måste vara tomt. Fråga dig själv, vad skulle du vilja ha där? Ett konstverk som fångar ögat när du går in i rummet? En fin sittgrupp för samtal och avslappning? Genom att ge mitten av rummet en specifik och meningsfull funktion blir det inte längre en obekant zon utan en viktig del av ditt hem.

En av de största fördelarna är flexibiliteten. Att möblera från mitten ger dig möjligheten att omorganisera och anpassa rummet efter ditt humör eller behov. Vi möblerar tex om beroende på hur ljuset faller in med årstiderna. På vintern anpassar vi även tex alla bords & golvlampor så vi får ljus från olika höjder och i olika zoner medans vi på sommaren plockar bort några av lamporna. Vi utgår alltid från mitten oavsett.

När du väljer att bryta mönstret och placera möblerna centralt, kommer du också att uppleva en förändrad atmosfär. Rummet får liv och blir inbjudande, och det blir en naturlig plats för samling och social interaktion.

Mer än bara möbler

Så nästa gång du står inför beslutet att möblera från mitten eller tryggt längs med väggarna, överväg fördelarna som kommer med den centrala strategin. Det är mer än bara möbler – det är konsten att skapa ett utrymme som andas och inspirerar. Låt din inredning bli en historia som berättar om ditt liv och din personlighet, och ge ditt hem den uppmärksamhet det förtjänar.

Läs mer om vår inredningsfilosofi här

Vår passion för inredningsdesign sträcker sig bortom bara skapandet av vackra utrymmen. Vi är dedikerade till att skapa miljöer där människor kan trivas och känna sig inspirerade. Från början till slut arbetar vi nära våra kunder för att leverera exceptionella inredningsupplevelser som kommer att förföra och förbluffa. Välkommen till vårt värld av inredningsdesign, där vi tar varje projekt som en möjlighet att skapa något unikt och tidlöst.

Varmt välkomna till Izardhoyer – din källa till inspiration och information inom inredning, film och sport mm. 

Må bäst, 

Sofie Izard Höyer


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

🍪 This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Läs mer